Lyofilizace – sušení mrazem
Sušené ovoce všeho druhu je velice oblíbenou pochoutkou. Rádi si ho vychutnáváme kdykoliv během dne, formou svačinky nebo jím nahrazujeme nezdravé brambůrky a jiné pochutiny. Sušit se dá prakticky jakékoliv ovoce. Jelikož je to čím dále populárnější pochoutkou, výrobci se předhánějí v experimentech, co vše může výborně zachutnat zákazníkům.
Věděli jste, že dost záleží na tom, jak toto ovoce bylo zpracováno? Existují celkem dvě metody. První klasickou je sušení teplem, takto připravovali i naše babičky, jen tak usušit nebo použít troubu či přímo této činnosti určenou sušičku ovoce. Druhou a tou modernější metodou je sušení mrazem. Tak jakou vybrat?
Klasické sušení teplem
+ Jednoduché, možnost připravit i svépomocí
-změna chuti
-ztráta živin
-změna vzhledu
Sušení mrazem
+dlouhá trvanlivost
+zachování původního vzhledu
+zachované výživové hodnoty
-náročnější proces
-nelze připravit doma
Toto je několik srovnání, vychází z toho to, že lyofilizace není jen moderní metodou, ale také velmi prospěšnou. Neváhejte a ochutnejte toto skvělé sušené ovoce mrazem https://www.nakliceno.cz/susene-ovoce-a-zelenina-lyofilizovane–susene-mrazem-/ a posoudíte sami. Je nutno podotknout, že výběr je ohromný, mezi oblíbené druhy patří třeba i jahody, maliny nebo různé druhy exotického ovoce. Jak se vlastně toto ovoce vyrábí?
Při výrobě je potřeba dosáhnout dvou základních věcí. Jak už z názvu vyplývá, ovoce bude potřebovat velmi nízkou teplotu, přesněji – 80℃, takže malé zklamání pro vás, doma si ho opravdu nejste schopni připravit sami. To ale není to vše, ne méně důležitý je nízký tlak a tak vznikne ideální prostředí pro lyofilizaci. Jedině takto se většina vody obsažená v ovoci vypaří, ale při tom v něm zůstane co největší část vitamínů a dalších živin.
Stále váháte či zkusit nebo ne? Tak tady je ještě jedna zpráva pro vás. Při tomto procesu, se ztratí 90% váhy původního ovoce. Tak, kdyby se vám cena zdála moc vysoká, což se stát může, uvědomte si kolik skutečného produktu a také vitamínů a živin tímto nákupem můžete získat!
https://www.multi-portal.cz/lyofilizace-suseni-mrazem/ZdravíSušené ovoce všeho druhu je velice oblíbenou pochoutkou. Rádi si ho vychutnáváme kdykoliv během dne, formou svačinky nebo jím nahrazujeme nezdravé brambůrky a jiné pochutiny. Sušit se dá prakticky jakékoliv ovoce. Jelikož je to čím dále populárnější pochoutkou, výrobci se předhánějí v...multi-portal.czeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeezdenulinkaPivcova@email.czAdministrator Multi portál